1. Despre noi

Serviciul de vanzari olline este oferit de SC LONAMAD IMPEX  S.R.L. cu sediul in Galati nr. 228 , bl E1 /43 inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J17/1727/1994, avand cod unic de inregistrare 5901556, denumita in cele ce urmeaza Furnizor.

 Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

 Prin e-mail la urmatoarele adrese:

[email protected] – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri restituire bani, etc.;

[email protected] – pentru initiere colaborari si parteneriate.

Prin telefon la numarul: 073170053

2. Despre magazinul online

www.lonamad.roeste un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site. 

3. Proprietatea Intelectuala

Continutul si designul www.lonamad.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Furnizorului si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.lonamad.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Furnizorului. 

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.lonamad.ro  fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Furnizorului. 

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.lonamad.ro , atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.lonamad.ro  intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Furnizorului.

4. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.lonamad.ro  poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta pe www.lonamad.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.lonamad.ro  si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Furnizor.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.lonamad.ro 

Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

www.lonamad.ro  poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.lonamad.ro . Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.lonamad.ro , numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. 

www.lonamad.ro  isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie. 

5. Datele Personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.lonamad.ro  va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.lonamad.ro . Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.lonamad.ro , cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

6. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.lonamad.ro  este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

– identificarea si alegerea produselor

– inregistrarea dvs. ca utilizator al www.lonamad.ro 

– efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.

– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, de factura , proces verbal de predare primire ,certificatul de garantie si schita de montaj .

Prin lansarea unei comenzi electronice pe www.lonamad.ro , sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile. 

7. Cum cumpar

 7.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.lonamad.ro  reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania) . Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

7.2. Metode de plata

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: cu card , transfer bancar sau online. Dupa ce ati ales ca metoda de plata transferul bancar sau card, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Pentru platile efectuate prin transfer bancar contul si banca in care se fac platile se regasesc in antetul facturii proforme emise de Furnizor .Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi proforme (detalii in cap. VII.2.1).

Taxele de livrare sunt :

– in limita a 50 km – 150 lei

-in limita a 100 km – 300 lei sau

-indiferent de distanta prin curier, pe care-l achita beneficiarul (cumparatorul)

7.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.lonamad.ro  prin transfer bancar?

Puteti cumpara produse prin www.lonamad.ro  urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul „Comanda acum”.

b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului.  Daca adresa de livrare, sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Dupa ce ati ales metoda de plata Transfer bancar, veti primi prin e-mail o factura proforma cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa [email protected] , in maximum 24 de ore.

8. Garantie si livrare

Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garantie de 1 an .

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 5 zile lucratoare de la data lansarii comenzii in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 130/2000.

Serviciul de livrare presupune transportul produselor pana in fata domiciliului. Manipularea acestora in locuinta (apartament sau casa) revine in sarcina clientului. Livrarea produselor se face sub forma de colete (acestea contin elemnetele mobilierului, schita de asamblare si accesoriile necesare asamblarii); diblurile sau holsuruburile necesare suspendarii corourilor pe perete nu sunt inlcuse in kitul de accesorii – achizitia lor separata este in responsabilitatea clientului – modelul de holsurub si diblu necesar fiind influentat de tipul de perete din locuinta clientului (BCA, Caramida, Lemn, Rigips etc).

Montajul mobilierului este in sarcina cumparatorului conform schitei anexate produsului.

Termenul de livrare a produsului este intre 7-21 de zile lucratoare de la data achitarii acestuia de catre client .

9. Returnarea produselor

Clientul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

  • Coletele prezinta deteriorari severe
  • Produsele au fost livrate / facturate gresit
  • Produsele prezinta defecte de fabricatie
  • Produsele au specificatii eronat comandate de catre Client

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu OUG 34/2014, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor sunt, conform legii, in sarcina Clientului.

Clientul se obliga sa notifice Lonamad impex SRL, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientului care a notificat Lonamad impex SRL intentia de returnare a produselor prin intermediul „Formularului de Retur”, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile de la depunerea cererii de returnare, in caz contrar, Lonamad impex SRL considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

 Clientul Lonamad impex SRL nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

  • In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit.
  • In cazul in care cererea de returnare are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei receptionarii produsului.
  • Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat si impreuna cu documentele care l-au insotit: Factura – copie, Certificat de Garantie – original. Produsul prezinte zgarieturi, loviri sau alte defecte fizice.

Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Cutiile si ambalajul de protectie sunt considerate ca o parte a produsului.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile de la data cand Lonamad impex SRL pana in ziua receptionarii produselor returnate de Client, produse care trebuie sa fie receptionate in starea in care au fost predate clientului, adica noi si intacte, fara stricaciuni. Returnarea se face numai in contul bancar indicate de Client. Lonamad impex SRL nu este responsabil de eventualele comisioane bancare / alte costuri platite de client pentru ridicare contravalorii pretului din cont. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs prin posta/curierat.

In cazul inlocuirii produsului cu un alt produs, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

In cazul in care Clientul returneaza un produs, solicitand inlocuirea acestuia, iar Lonamad impex SRL nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile in care este prezenta culpa Lonamad impex SRL , situatie in care Lonamad impex SRL va suporta organizarea transportului cu mijloace proprii. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), cheltuielile de returnare sau inlocuire sunt in sarcina Lonamad impex SRL , cu mijloace proprii de transport.

9.1.Returnarea produselor – pasii care trebuiesc urmati

 In cazul returnarii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre Client.

Completarea Formularului de retur si expediere lui catre Lonamad impex SRL([email protected])

Va rugam in, momentul expedierii, sa aveti grija la:

– expedierea produselor catre Lonamad impex SRLse realizeaza in maxim 14 zile de la depunerea cererii de returnare a produselor.

– atasarea obligatorie a facturii (copie) si a certificatului de garantie al produsului (original).

– expedierea produselor catre Lonamad impex SRLse realizeaz in maxim 2 zile lucratoare de la primirea acordului de retur.

– atasarea obligatorie a facturii (copie) si a certficatului de garantie al produsului (original).

Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina informatiile referitoare la cel apropiat magazin Lonamad impex SRL– destinatia de retur.

Returnarea produselor se va face la adresa: Returnarea produselor se va face la adresa: Lonamad impex SRL, localitatea Braila , Soseaua Ramnicu Sarat nr. 74, Judetul Braila.

10. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.lonamad.ro  isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lonamad.ro , transmiteti, in afara cazurilor in care Furnizorul indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Furnizorul are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lonamad.ro , cedati dreptul Furnizorului de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.lonamad.ro 

www.lonamad.ro  are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.lonamad.ro  nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.lonamad.ro  are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

11. Forta Majora

www.lonamad.ro , afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.lonamad.ro  nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.lonamad.ro  . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.lonamad.ro , lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.lonamad.ro , erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

12. Publicitatea

www.lonamad.ro  poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.lonamad.ro  si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

13. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

www.lonamad.ro  respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: [email protected], sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

14. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.lonamad.ro  sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii si conditiile www.lonamad.ro  se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la Lonamad impex SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Furnizorului .

15. Prezentarea ofertei 

Lonamad impex SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.lonamad.ro , fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.lonamad.ro  au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.lonamad.ro  au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.